Boek hier uw verblijf

Ondek de schatten van De Grote Peel

Een van de mooiste natuur gebieden van Nederland!

Het nationale park staat vooral bekend om haar mooie vogelsoorten die hun thuis hebben gemaakt van De Grote Peel en de bijzondere geschiedenis van het gebied. De Grote Peel is weids, waterrijk en heerlijk rustgevend.

Afbeeldingsresultaat voor de grote peel

Activiteiten:

Er zijn veel leuke activiteiten te doen in zowel het park als in het bezoekerscentrum. Er zijn verschillende wandel-, fiets-, mountainbike- en rolstoelroutes beschikbaar. Ook is het heel erg leuk om een bezoekje te brengen met je hond, zij kunnen hier lekker rondwandelen en snuffelen. Binnen in het bezoekerscentrum kunt u genieten van een lekker hapje en een drankje. De organisatie van natuurgebied De Grote Peel organiseert erg vaak leuke activiteiten zoals wandelingen maar ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten zoals een speurtocht.

Turfsteken:

Al vanaf de 13e eeuw is bekend dat er turf gestoken werd. De turf werd vooral als brandstof gebruikt. De sporen van de turfwinning in De Groote Peel zijn nog steeds duidelijk zichtbaar. De ‘littekens’ van de turfwinning geven het gebied niet alleen een historische dimensie, ze hebben ook variatie toegevoegd aan het landschap dat bestaat uit water, moeras, heide en bossen.

Flora en fauna:

De variatie aan natuur in De grote peel is reuze! Het hele park staat vol met heel erg veel verschillenden bomen en platen, het is er waterrijk dus u gaat er ook veel mooi plassen zien. In dit grote natuurgebied zit het vol met verschillende soorten vogels zoals de dodaars, geoorde fuut, roerdomp en de grauwe gans, maar er zijn ook bijzondere gasten te vinden, de kraanvogel, de rietgans en de klapekster zijn aanwezig. In De Groote Peel komen ongeveer 25 soorten zoogdieren voor, onder andere: De ree, diverse soorten vleermuizen, wezel, hermelijn, woelrat, bunzing en sinds enkele jaren ook het wild zwijn. Van de reptielen en de amfibieën zijn de gladde slang, de levendbarende hagedis en de heikikker belangrijke en karakter­istieke soorten van Nationaal Park De Groote Peel. Heeft u al zin om een wandeling te gaan maken in De Grote Peel?

 

Afbeeldingsresultaat voor de grote peel

FacebooktwitterpinterestinstagramFacebooktwitterpinterestinstagram
Heerlijke december feestdagen!Al op zoek naar inspiratie? Bekijk ons aanbod!
Inspireer mij!